Provtryckning av flaskor

Provtryckning av flaskor
Provtryckning av dykflaskor?

Vi kan nu genom ett samarbete med Brandab Skydd & Säkerhet AB i Karlskrona erbjuda 30% rabatt på provtryckning av dykflaskor, åt medlemmar i SSDK.

Förutsättningen är att vi lämnar in minst 6 flaskor år gången. Du kan alltså inte själv åka dit med din flaska och få den tryckt till klubb-pris, utan du måste lämna in den via klubben.

Ordinarie pris är för enkelflaska 1150 kr och dubbelpaket 2400, med vår rabatt blir det alltså 805 kr för enkelflaskor och 1680 kr för ett dubbelpaket. Eventuella åtgärder så som blästring tillkommer vid behov. Fötter, nät och dekaler skall vara borttagna ifrån flaskorna vid inlämning.

Har du en eller flera flaskor som måste povtryckas i år? Skicka ett mail, med vilka flaskor du har och när de senast måste vara tryckta så planerar vi in ett lämpligt tillfälle när vi har tillräckligt med flaskor.

Maila till: ordforande@ssdk-karlshamn.se

Divers night insällt!

Tyvärr har vi har ställt in Divers Night för SSDK-Karlshamn då det nu ligger ett olje-skimmer i Svanevik och sikten är riktigt dålig.

Årsmöte 2023

Årsmöte 2023
Nu börjar det dra ihop sig till årsmöte 2023.

Inbjudan och årsmöteshandlingar finns här:
https://ny.ssdk-karlshamn.se/%c3%a5rsm%c3%b6te-2023

Samtliga handlingar publiceras en vecka innan mötet.

Glöm inte att du måste ha betalat din medlemsavgift för 2023 för att ha rösträtt på mötet!

Skulle du vilja arbeta i styrelsen, eller på annat vis engagera dig i klubben? Vill du nominera någon annan till ett styrelseuppdrag, kontakta valberedningen:
valberedningen@ssdk-karlshamn.se
 

Pizza och klubbdyk

Pizza och klubbdyk

När väl nyår har passerat brukar tiden fram till högsäsong gå ganska snabbt och det börjar bli dags att fundera över vad vi vill med klubbdyken 2023. Vi tror att för att träffa så rätt som möjligt, försöker vi gör detta tillsammans! Klubben bjuder på pizza som vi beställer gemensamt och vi ser till att det finns dricka. Alla dykintresserade medlemmar är välkomna oavsett utbildningsnivå. Ju fler vi blir detsto roligare. Det finns inga krav på att vara utbildad dykledare, det räcker med att du tycker det är kul att dyka och vill dyka mycket 2023, kanske gillar pizza och vill träffa lite andra trevliga dykare.

Kanske finns det ett nytt ställde du tycker vi borde ha klubbdyk på, men vill inte stå ensam med att arrangera klubbdyket? Kanske vill du att vi ska göra någon speciell dykutflykt, eller rentav lite längre dykresa, men känner inte för att vara ensam "reseledare". Du vill kanske göra det där speciella båtdyket, men kan inte själv hantera båten? Du kanske är intresserad av marinarkeologi, marinbiologi eller vrakdykning och vill inviga någon annan i detta intresse?

Planen är att vi träffas, kör en liten kort genomgång av hur vi brukar tänka kring praktikaliteter vid klubbdyken, käkar lite och tillsammans tar fram en plan för vad vi ska göra för dyk i klubben under detta året. Det finns inga krav eller förpliktelser på att agera dykledare vid ett visst antal dyk eller liknande bara för att man kommer på denna träff. Det enda kravet är att du tar med dig ett glatt humör och lite roliga idéer!

Tid: Lördagen den 4:e februari klockan 11:00
Plats: Båtsällskapets lokal ("klubbstugan") i Svanevik
Anmälan till: ordforande@ssdk-karlshamn.se
Anmälan senast: 3:e februari.

Vi har ingen sluttid med räknar med att det kanske tar 2-3 timmar. Det ska alltså inte vara några problem att hinna till badhuset sen om det är någon som planerat att gå dit, eller om någon vill haka på och avsluta med lite simning och bastu.

Hoppas vi ses,
Styrelsen

Vill du lära dig mer om UV-Foto?

Tar du bilder under vattnet eller är intresserad av att börja med undervattensfoto?
- Kom till Svaneviks bryggförenings klubblokal, i Vägga (jämte KB). Torsdagen 22 september kl. 19.00

Vi hade sedan tänkt oss att träffas ett antal Sön. eller Lör. framöver. Då tar vi bilder tillsammans och titta på dem vi tagit, för att få inspiration och tips för för bättre bilder. Innehåll och vilka dagar bestämmer vi tillsammans.

Tor. 22 sep. berättar vi lite om utrustning, visa bilder och berättar om hur de är tagna. Tanken är det skall bli en dialog mellan deltagarna, någon regelrätt kurs blir det inte. Dock en del tips på böcker  hemsidor och Youtube kanaler, som ger bra vägledning.

Ingen anmälan behövs, om du inte ha möjlighet att vara med på torsdagen men är intresserad av att vara med i fortsättningen kontakta någon av oss.

 

Strandens dag 2022

Boka in lördagen den 17:e september, då är det Strandens dag och SSDK är anmälda även i år. Vi hoppas att många vill komma från alla våra sektioner, fridykare, UV-Rugby och sportdykare. Det är ett roligt och enkelt sätt för föreningen att fylla på lite i kassan samtidigt som vi gör en insats för vår närmiljö.

Som tidigare år ska vi städa både på land och under vattnet. I år är planen att vi ska städa upp klipporna på båda sidor om inloppet till Vägga hamn, samt under vattnet utanför klipporna. Vi kommer att samlas vid KB för lite genomgång klockan 10 och därefter samla skräp fram till 13 senast, för att därefter säkerställa att allt är sorterat när vi lastar på släpet och forslar bort det till återvinningscentralen.

Vi vill gärna at du anmäler dig innan så vi vet hur många som kommer. Ta gärna med familjen, barnen brukar tycka det är skoj att hjälpa till en stund.

Skicka anmälan med hur många som kommer till: ordforande@ssdk-karlshamn.se

Plats: Samling utanför kompressorboden i Svanevik.
Tid: Lördagen den 17:e september, klockan 10:00.

Badhustider höstterminen

Här kommer lite uppdaterad information kring höstterminens badhustider.

Sommartiderna gäller till och med vecka 34, 27 augusti.

Vecka 35 är badhuset stängt.

Höstterminen inomhus börjar vecka 36, den 5:e September.

Vi har som tidigare följande tider:
Måndag: 19.30 - 21.00 I första hand UV-Rugby.
Lördag: 16.00 - 18.00 I första hand Fridykning, Simträning och apparatdykning.

Följande dagar har simklubben verksamhet ex. tävling och då är vår tid inställd:
Lördag 221001
Måndag 221024
Lördag 221030
Lördag 221126

Som alltid finns aktuella uppgifter här:
http://ny.ssdk-karlshamn.se/medlemsinformation#Badhustider

Klubbdyk med SDS Doppingarna

Så var det dags för årets dyk på vraket Viking tillsammans med Ronneby dykarklubb - Doppingarna.

Det är samling vid Trolleboda brygga 6/8 kl 09:30.

Ställ in Lindaslättsvägen 2 på GPS’en så hamnar man rätt, jämte en P-plats.

 

Härifrån blir vi upphämtade med båt för en kort färd ut till Saltärna.

De som är nöjda med ett dyk kan få skjuts hem efter kaffet och vill några göra ett andra dyk så gör vi det!

 

Dyket som sådant är både trevligt och enkelt. Man går i från land, simmar en kortare sträcka och man når ett max-djup på ca 13 meter.

Anmälan till:

Markus Forsberg 0704 32 80 22

Våra sponsorer