Hösten i Väggabadet

Våra ordinarie tider i Väggabadet startar v36.

Passa på att komma dit och testa ny utrustning, genomföra övningar eller bara simträna.

Har ni förslag på övningar ni skulle vilja  genomföra och vill ha lite tips så hör av er. Klubbens instruktörer kan bistå. Eller är det så att ni skulle vilja förmedla kunskap och hålla något pass i poolen med vissa övningar, så hör väldigt gärna av er då också så kan vi se till att förmedla och sprida information.

Heldagsutflykt med Moby Dick

Den 5 september kommer vi att åka ut med Moby Dick för en heldags-dykning på våra lite djupare vrak kring Hanö på ca 30-35 m djup. Båten kommer att avgå från Vägga 08:00 och kommer att vara ute till sen em/kväll. Medtag mat och all gas du behöver för dagen. Dykning med Nitrox rekommenderas då bottentiden annars blir väldigt kort. 
Frågor och Anmälan till: 

mattias.peratalo@yahoo.se

Årsmöte 2020

I mars beslutade vi att skjuta upp SSDK:s årsmöte. Nytt datum sattest till 4:e augusti.

Läget med Covid-19 är mer eller mindre oförändrat, i alla fall när det kommer till rekommendationer och regler kring större sammankomster. Det nya datumet är nu endast någon vecka bort. Vi som sitter i styrelsen känner att det inte vore optimalt att skjuta på årsmötet ännu längre, då det inte är realistiskt med ett nytt datum före mars 2021, då nästa ordinarie årsmöte ska hållas.

Vi har således beslutat att hålla årsmötet som planerat nu, den 4 augusti 18:00. Klubblokalen i Svanevik är bokad. Vi försöker hålla mötet så kort som möjligt för att minimera tiden vi exponeras för varandra. Skulle det visa sig att vi blir många så att vi sitter för trångt, så är planen att vi flyttar ut och har mötet utomhus. Vi hoppas att detta ska kännas som en bra lösning för alla. 

Årsmöteshandlingar finns här: http://www.ssdk-karlshamn.se/arsmote-2020

Det vi har att besluta kring förutom val av styrelse, är att besluta om de nya stadgarna som vi tidigare annonserat. Sedan vi lade upp det första förslaget har vi gjort en justering av 6 kap, §1, där vi säger att styrelsen ska bestå av ordföranden samt 3 - 6 övriga ledamöter. Detta för att ha en viss flexibilitet i styrelsens storlek. 

Vi önskar alla välkomna till årsmötet.

Styrelsen

Badhustider

Tiderna i Väggabadet är slut för vårterminen. Vi har dock bokat strötider under sommaren på grund av dykutbildning. För information om dessa samt när höstterminen börjar, se länken nedan.

Tider i vägga

Badplatsstädning

Arbetsfördelningen för årets badplatsstädning är nu på plats här.

Janne ska redan ha pratat med minst en person i varje dykpar, så alla bör vara informerade.

Nu ser vi fram emot en fin badsäsong :-)

Information från styrelsen April

Med anledning av att årsmötet blev framflyttat vill styrelsen förmedla lite information.


Brum till salu
Vi har tidigare annonserat att vi på årsmötet ville ta upp frågan om hur många båtar klubben ska ha i framtiden. Då vi nu av nödvändiga skäl har varit tvungna att skjuta upp årsmötet, har vi tvingats att fatta beslut om att avyttra en av våra båtar. Styrelsen har beslutat att sälja Brum, framförallt av tre skäl, den medför kostnader, kräver underhåll och utnyttjas ganska lite. Vi vill istället fokusera våra resurser, både ekonomiska och mänskliga på en båt, alltså Moby Dick.


Vi vill nu innan vi lägger ut båten till försäljning offentligt, kolla om det är någon i klubben som vill köpa Brum. Skicket på båten är relativt bra bruksskick och maskinen är i fint skick. Priset vi tänkt oss är 20 000.


Om ni har några frågor skicka mail till styrelsen@ssdk-karlshamn.se. Om du vill lägga ett bud skickas det till kassören, Christer, på mail kassor@ssdk-karlshamn.se. Bud mottages fram till den 17/4 därefter kommer vi att lägga ut båten till försäljning offentligt.


Stödmedlem
Vi har beslutat att införa ett stödmedemskap. Avgiften är 200 kronor per år för personer över 18. I avgiften ingår inget medlemskap i SSDF. Man är inte fullvärdig medlem och får bara följa med som icke-dykare på klubbens båtutfärder i mån av plats. Däremot kommer man att få komma in i badhuset på klubbens tider för att motionssimma och umgås. Syftet är att locka fler personer till klubben för att de ska få en insyn i vår verksamhet och vilja utbilda sig till dykare. Sprid informationen till släkt och vänner!


Klubbdyksplaneringen
Klubbdyksplaneringen är nu fastställd. Kolla hemsidan för detaljer.


Nytt datum för årsmöte
I och med skärpta regler kring Covid-19 har vi beslutat att skjuta årsmötet till augusti efter semestrarna. Nytt datum är 4/8 klockan 18:00 i klubblokalen. Vi kommer att reservera ett antal platser på restaurang om vi blir några som vill gå ut och äta tillsammans efteråt.

Årsmötet framflyttat

Årsmötet framflyttat

Med anledning av den pågående covid-19 pandemin har styrelsen beslutat att skjuta på årsmötet som skulle varit den 25:e mars.

Vi har följt utvecklingen och väntat in i det sista men vi känner nu, dels för att minska risken för smittspridning och dels för att vi vill att så många som möjligt kommer på årsmötet, att det är bäst att skjuta upp årsmötet.

Som det ser ut idag siktar vi på att hålla årsmötet i månadsskiftet maj-juni. Vi kommer följa utvecklingen och återkommer.

Just nu påverkas inte klubbdyksplaneringen eller våra tider i badhuset.

Kallelse till årsmöte 2020

Kallelse till årsmöte 2020

Det har blivit dags för årsmöte i Sydkustens Sportdykarklubb för 2020. Tag möjligheten att vara med och påverka klubbens riktning.

Tid: Onsdagen den 25:e mars klockan 18:00
Plats: Klubblokalen i Svanevik

Årsmöteshandlingar
Alla handlingar till årsmötet kommer att finnas på klubbens websida en vecka innan mötet.

Observera att för att ha rösträtt på årsmötet måste du betalat in din medlemsavgift för 2020 innan årsmötet.

Alla medlemmar ska ha fått ett epost-meddelande med inbjudan och lite annan information. Hör av er om ni inte fått något mail. Kontaktuppifter finns här på hemsidan.