Badet öppnar lite senare

Badet öppnar lite senare
På lördag kör vi på med fridykningsträningen som vanligt.

Väggabadet har dock meddelat att nu på lördag 3/10 har vi tid en halvtimme senare på grund av att simklubben har tävling.

Vår tid i poolen blir därför 16:30 - 18:30.
 

Badet öppnar lite senare

Badet öppnar lite senare
På lördag kör vi på med fridykningsträningen som vanligt.

Väggabadet har dock meddelat att nu på lördag 3/10 har vi tid en halvtimme senare på grund av att simklubben har tävling.

Vår tid i poolen blir därför 16:30 - 18:30.
 

Ny träningsgrupp

Information fridykning
Ny träningsgrupp

Vi är glada att meddela att SSDK:s fridyknings-sektion drar igång igen med start redan lördag 26/9 kl. 16-17 i Väggabadet! Alla medlemmar och familjer är välkomna att prova på utan extra kostnad, vare sig det är fridykning, motionssim eller småprat som står på agendan. Medtag egen utrustning i största möjliga mån (mask, snorkel och fenor), då begränsat utbud utrustning finns att låna. Anton Hall kommer inledningsvis att hålla i träningarna. Anton är fridykarinstruktör och har mycket tidigare vana av att hålla i träningar och utbilda fridykare.

Vi ses på lördag!

Påminnelse städa havet 19/9

Påminnelse städa havet 19/9

En liten påminnelse om städa havet som vi gick ut med i förra mailutskicket. Vi behöver bli fler som hjälper till!

Vi behöver hjälp! Ni har kanske sett i dykplaneringen att vi den 19:e September har en aktivitet som vi kallar "Städa havet". Det är en aktivitet via Städa Sverige:
https://www.stadasverige.se/

Det innebär att vi samlas och tillsammans, både under och över ytan, samlar skräp. Vi har gjort det vid tidigare tillfälle och det ger en bra inkomst till klubben på några tusenlappar. Det behövs både personer som samlar skräp på land och i vattnet.

För att det ska fungera krävs det att vi blir minst ca 15 deltagare som håller på 3-4 timmar. Det kommer krävas lite logistik med att vi exempelvis hyr släpvagn då allt skräp ska transporteras bort till återvinningscentralen, vi vill därför att ni anmäler er så snart som möjligt så att vi kan vidta förberedelser. Vi hoppas att många från klubben vill ställa upp, då det är en bra inkomst för vår förening för ganska liten arbetsinsats, vilket gör att vi kan fortsätta hålla så pass låga medlemsavgifter.

Samling sker vid stranden vid Kallbadhuset, bakom Väggabadet klockan 09:00 den 19/9. Tanken är att vi håller på till 13:00 då vi lastar släpet och kör till återvinningen.

Anmälan till: ordforande@ssdk-karlshamn.se
Anmäl om du vill dyka eller vara på land

Dyket 5/9 inställt

Morgondagens vrakdyk med Moby Dick ställs tyvärr in pga blåsten, däremot blir det ett dyk i Kritpipeviken istället. Samling kl 10:00 vid KB.

Hösten i Väggabadet

Våra ordinarie tider i Väggabadet startar v36.

Passa på att komma dit och testa ny utrustning, genomföra övningar eller bara simträna.

Har ni förslag på övningar ni skulle vilja  genomföra och vill ha lite tips så hör av er. Klubbens instruktörer kan bistå. Eller är det så att ni skulle vilja förmedla kunskap och hålla något pass i poolen med vissa övningar, så hör väldigt gärna av er då också så kan vi se till att förmedla och sprida information.

Heldagsutflykt med Moby Dick

Den 5 september kommer vi att åka ut med Moby Dick för en heldags-dykning på våra lite djupare vrak kring Hanö på ca 30-35 m djup. Båten kommer att avgå från Vägga 08:00 och kommer att vara ute till sen em/kväll. Medtag mat och all gas du behöver för dagen. Dykning med Nitrox rekommenderas då bottentiden annars blir väldigt kort. 
Frågor och Anmälan till: 

mattias.peratalo@yahoo.se

Årsmöte 2020

I mars beslutade vi att skjuta upp SSDK:s årsmöte. Nytt datum sattest till 4:e augusti.

Läget med Covid-19 är mer eller mindre oförändrat, i alla fall när det kommer till rekommendationer och regler kring större sammankomster. Det nya datumet är nu endast någon vecka bort. Vi som sitter i styrelsen känner att det inte vore optimalt att skjuta på årsmötet ännu längre, då det inte är realistiskt med ett nytt datum före mars 2021, då nästa ordinarie årsmöte ska hållas.

Vi har således beslutat att hålla årsmötet som planerat nu, den 4 augusti 18:00. Klubblokalen i Svanevik är bokad. Vi försöker hålla mötet så kort som möjligt för att minimera tiden vi exponeras för varandra. Skulle det visa sig att vi blir många så att vi sitter för trångt, så är planen att vi flyttar ut och har mötet utomhus. Vi hoppas att detta ska kännas som en bra lösning för alla. 

Årsmöteshandlingar finns här: http://www.ssdk-karlshamn.se/arsmote-2020

Det vi har att besluta kring förutom val av styrelse, är att besluta om de nya stadgarna som vi tidigare annonserat. Sedan vi lade upp det första förslaget har vi gjort en justering av 6 kap, §1, där vi säger att styrelsen ska bestå av ordföranden samt 3 - 6 övriga ledamöter. Detta för att ha en viss flexibilitet i styrelsens storlek. 

Vi önskar alla välkomna till årsmötet.

Styrelsen

Badhustider

Tiderna i Väggabadet är slut för vårterminen. Vi har dock bokat strötider under sommaren på grund av dykutbildning. För information om dessa samt när höstterminen börjar, se länken nedan.

Tider i vägga

Badplatsstädning

Arbetsfördelningen för årets badplatsstädning är nu på plats här.

Janne ska redan ha pratat med minst en person i varje dykpar, så alla bör vara informerade.

Nu ser vi fram emot en fin badsäsong :-)