Betala medlemsavgift snarast

Viktigt! För att har rösträtt på årsmötet ska medlemsavgiften för 2021 vara betald senast två månader innan mötet. Årsmötet äger som vanligt rum mitten-slutet av mars månad. Det är alltså hög tid att betala in nu. Medlemmar som inte har betalt medlemsavgift vid utgången av januari kommer att avföras som medlemmar, men vi ser naturligtvis helst att ni stannar kvar i föreningen och dyker med oss under 2021 också! Separat kallelse till årsmötet kommer inom kort.

Dags att betala medlemsavgiften

Det är dags att betala medlemsavgiften för 2021.

Alla medlemmar ska ha fått ett mail med instruktioner för inbetalning samt avgifter.

Har ni inte fått mailet, så hör av er till kassören, kassor@ssdk-karlshamn.se

Information från styrelsen är ute

Information från styrelsen är ute
Alla medlemmar som har en korrekt registrerad e-post ska nu ha fått ett medlemsutskick med information från styrelsen.

Har du inte fått något mail, kolla för säkerhets skull i skräppostfiltret. Ligger inget där så saknar vi kanske din e-postadress. Kontakta i så fall styrelsen. Kontaktuppgifter finns på hemsidan.

Information angående Covid-19

Information angående Covid-19

Som de flesta säkert vet har region Blekinge gått ut med skärpta regionala regler för hur vi ska förhålla oss till Covid-19.

Detaljer finns här:
https://regionblekinge.se/om-webbplatsen/nyheter/nyheter-och-pressmeddelande/2020-11-10-skarpta-regionala-rad-om-covid-19-i-blekinge.html

Styrelsen har beslutat följande.
- Vi ställer in all verksamher i Väggabadet, fridykning, UV-rugby och apparatdykning.
- Vi ställer in planerade Klubbdyk.
- Ovanstående gäller till och med 30:e november men kan komma att förlängas.

Badhuset har även kontaktat oss under dagen och meddelat att de avbokar all verksamhet för föreningar vars medlemmar är över 15 år. Vi har alltså inte längre våra tider i badhuset.

Vi hoppas att smittspridningen ska avta så fort som möjligt så att vi kan återuppta våra aktiviteter. Sköt om er!

SSDK på Divers Night

SSDK på Divers Night

Givetvis kommer SSDK även i år vara med på Divers Night! Divers Night är en är ett tillfälle varje år då man dyker vid samma klockslag över hela världen (lokal tid). Tiden baseras på årtalet och anger när man ska vara i vattnet och börja dyket, i år 20:20. Du kan läsa mer om Divers Night här:
https://diversnight.com/home/about

Mattias P och Hebbe ansvarar för arrangemanget. I år har vi flyttat på oss lite då restaurangen där vi brukar hålla till har stängt. Vi kommer dyka i Svanevik, men Mattias och Hebbe har lovat att röra ihop Gulasch!

Då det är nattdyk behöver ni en bra lampa med er samt utbildningsnivå så att du är behörig för att göra nattdyk enligt den organisation du är utbildad av. Vi sätter ihop lämpliga dykpar på plats.

SSDK bjuder alla medlemmar (även icke dykande) med respektive på mat. Därför vill vi att du anmäler dig enligt nedan, ange hur många som kommer.

Detaljer:
Plats: Svaneviks hamn
Datum: 2020-11-07
Tid: Samling 19:00
Anmälan till: mattias.peratalo@yahoo.se
Anmälan senast: 2020-11-05

Badet öppnar lite senare

Badet öppnar lite senare
På lördag kör vi på med fridykningsträningen som vanligt.

Väggabadet har dock meddelat att nu på lördag 3/10 har vi tid en halvtimme senare på grund av att simklubben har tävling.

Vår tid i poolen blir därför 16:30 - 18:30.
 

Badet öppnar lite senare

Badet öppnar lite senare
På lördag kör vi på med fridykningsträningen som vanligt.

Väggabadet har dock meddelat att nu på lördag 3/10 har vi tid en halvtimme senare på grund av att simklubben har tävling.

Vår tid i poolen blir därför 16:30 - 18:30.
 

Ny träningsgrupp

Information fridykning
Ny träningsgrupp

Vi är glada att meddela att SSDK:s fridyknings-sektion drar igång igen med start redan lördag 26/9 kl. 16-17 i Väggabadet! Alla medlemmar och familjer är välkomna att prova på utan extra kostnad, vare sig det är fridykning, motionssim eller småprat som står på agendan. Medtag egen utrustning i största möjliga mån (mask, snorkel och fenor), då begränsat utbud utrustning finns att låna. Anton Hall kommer inledningsvis att hålla i träningarna. Anton är fridykarinstruktör och har mycket tidigare vana av att hålla i träningar och utbilda fridykare.

Vi ses på lördag!

Påminnelse städa havet 19/9

Påminnelse städa havet 19/9

En liten påminnelse om städa havet som vi gick ut med i förra mailutskicket. Vi behöver bli fler som hjälper till!

Vi behöver hjälp! Ni har kanske sett i dykplaneringen att vi den 19:e September har en aktivitet som vi kallar "Städa havet". Det är en aktivitet via Städa Sverige:
https://www.stadasverige.se/

Det innebär att vi samlas och tillsammans, både under och över ytan, samlar skräp. Vi har gjort det vid tidigare tillfälle och det ger en bra inkomst till klubben på några tusenlappar. Det behövs både personer som samlar skräp på land och i vattnet.

För att det ska fungera krävs det att vi blir minst ca 15 deltagare som håller på 3-4 timmar. Det kommer krävas lite logistik med att vi exempelvis hyr släpvagn då allt skräp ska transporteras bort till återvinningscentralen, vi vill därför att ni anmäler er så snart som möjligt så att vi kan vidta förberedelser. Vi hoppas att många från klubben vill ställa upp, då det är en bra inkomst för vår förening för ganska liten arbetsinsats, vilket gör att vi kan fortsätta hålla så pass låga medlemsavgifter.

Samling sker vid stranden vid Kallbadhuset, bakom Väggabadet klockan 09:00 den 19/9. Tanken är att vi håller på till 13:00 då vi lastar släpet och kör till återvinningen.

Anmälan till: ordforande@ssdk-karlshamn.se
Anmäl om du vill dyka eller vara på land

Dyket 5/9 inställt

Morgondagens vrakdyk med Moby Dick ställs tyvärr in pga blåsten, däremot blir det ett dyk i Kritpipeviken istället. Samling kl 10:00 vid KB.