Posts From september, 2019

Övernattningsdyk med Doppingarna 29-30/9

Övernattningsdyk med Doppingarna 29-30/9

Till helgen är det dags för vår dykutflykt ihop med Doppingarna, med övernattning i deras stuga på Yttre Stekön i Ronneby skärgård.

Vi kommer att göra ett Skymnings/Natt-dyk på fredagen och ett dyk på lördag förmiddag. Medtag ficklampa och 2 fyllda flaskor, då det inte finns kompressor på ön!

Vattentemperaturen ligger kring 10 grader, så ta ditt varma underställ med dig.

Kl 17:45 Fredag 4/10 blir det upphämtning med båt för en kort färd ut till Yttre Stekön. Där lastar vi av vår packning och byter om till dykutrustning innan vi lägger ut igen och kör till lämplig dykplats. Efter dyket blir det traditionsenlig AfterDive-måltid med Ärtsoppa och varm Punch (till självkostnadspris) och har en trevlig kväll ihop innan vi kryper till kojs. Vill du inte ha punsch fixar vi alkoholfri öl istället. Efter frukost på lördagen riggar vi på igen och åker ut på ett förmiddagsdyk, dit väder och vind tillåter. Tillbaka på ön packar vi ihop oss och räknar med att vi kommer vara åter på fastlandet för hemfärd strax efter lunchtid på Lördag. Upphämtningen på fredagen sker från Karöbryggan, Ekenäs. Gott om P-platser och nära till yttre Stekön.

Medtag egen frukost (Kaffe/Te kommer att finnas) och eventuell lunch till på lördagen, och det du vill äta istället om du inte önskar ärtsoppa på fredagen. Det finns kyl/Frys att ha maten i och micro/spis att värma på. I stugan finns 11 kojplatser, så blir vi fler behöver vi frivilliga som tar med luftmadress/liggunderlag. Kojarna har endast madrasser så medtag egna sängkläder/sovsäck och kudde Meddela om du vill ha ärtsoppa och vilken dricka eller om du tar med eget fredagskäk.

Anmälan senast torsdag 3/10 kl 15:00 till Markus Forsberg via sms 0704328022 eller mail markus.forsberg@home.se

Väl mött! Markus, för SDS Doppingarna