Posts From april, 2018

Information från styrelsen

Snorkelleden Kollevik 5:e maj

Det har blivit dags att vårrusta snorkelleden i Kollevik. Alla stationer ska kontrolleras och bojarna ska skickas upp. Personal både på land och i vattnet behövs.

Ett ypperligt tillfälle att avrosta sig. Efteråt grillar vi korv och umgås.

Samling sker i Kollevik 10:00. 

 

Bokningssytemet

Vi vill uppmärksamma alla på att om man ska hyra klubbens utrustning så SKA denna bokas i förväg i bokningssystemet:

https://boka.ssdk-karlshamn.se/

I dagsläget finns båtarna, oxyboxarna, regulatorer och västar upplagda i systemet. Vi har inte hunnit märka upp regulatorerna, men den kommer att göras. Det gäller även flaskorna.

Notera att klubbens verksamhet samt utbildning har förtur till klubbens utrustning. Således är oxyboxar och många gånger båtarna reserverade för klubben då det är klubbdyk, så kolla alltid klubbdyksplaneringen.

Slutligen är det inte helt gratis att låna utrustning för privat bruk. Det finns en avgift som enklast betalas till klubbens Swish. Avgifterna finns på hemsidan:

http://ny.ssdk-karlshamn.se/avgifter

Slutligen. Om något går sönder, meddela styrelsen direkt så att vi kan reparera det som är skadat! Annars kommer nästa person som bokar mötas av en otrevlig överraskning. Häng inte bara tillbaka det i KB utan att anmäla skadan.

 

Nattvakter Svanevik

Vi lånar klubbstugan som tillhandahålls av Svaneviks Bryggförening för klubbaktiviteter. I gengäld önskar dom hjälp med nattvakter i hamnen. Det handlar om att gå ett par vändor i hamnen under en natt för att observera om det skulle pågå inbrott eller båtstölder och i så fall larma polis.

Vi hoppas att det är några som vill hjälpa till någon gång. Man brukar gå två och två.

För anmälan och mer information kontakta Mikael Björk, 0734-203586.

Klubben saknar två flaskor!

Klubben saknar två flaskor!
Det saknas två av klubbens 10-litersflaskor ifrån KB.
Ni som vet mer er att ni lånat dessa, var vänlig ger er tillkänna och återlämna dessa till KB! De behövs för kursverksamhet och provapå-dyk.

Notera också att det är en avgift per dygn för att låna klubbens utrustning:
http://ny.ssdk-karlshamn.se/avgifter

CMAS Nitroxkurs

CMAS Nitroxkurs
Jerry Lilja planerar att köra en CMAS Nitrox-kurs nu i vår/sommar.

Exakt datum är inte beslutat, men Jerry tar emot intresseanmälningar nu. Återkommer sedan med datum, pris & plats.

Intresseanmälan till: jerry.lilja@technetsyd.se

Extra klubbdyk / bottenstädning

Hej alla glada dykare!

Söndagen den 22 april är du välkommen till båthamnen i Järnavik, för att hjälpa till med att rensa sly ifrån botten. Klubben har fått detta uppdrag ifrån Länsstyrelsen.

Vi samlas i Järnavik kl 10.00. Klubben bjuder på grillad korv och kaffe.

Klubben kommer att få en bra ersättning för arbetet. Summan beror på hur mycket arbete som vi hinner göra. Det är därför viktigt att vi blir så många som möjligt som ställer upp!

Anmäl dig till Christer Jönsson tele: 070 - 275 41 74
 

Västar uppmärkta

Samtliga av klubbens 10 västar är nu numrerade med en plastbricka på vänster axel och upplagda i klubbens bokningssystem. Tanken är att det ska vara lättare att boka en väst i rätt storlek. Framöver kommer vi att märka upp även regulatorer och flaskor.

Inför säsongen, för dig som önskar hyra klubbens utrustning, tänk på att reservera utrustning i bokningssystemet innan denna hämtas.

https://boka.ssdk-karlshamn.se/